Tu możecie pisać jakie przeżycia macie z tą grą, jak się podobała itd. Ja muszę wstawić chodź krótki opis:
Heroes of Might and Magic to popularna seria gier strategiczno - turowych. Jest bardzo fajna i ma olbrzymią możliwość wyboru stworów np.: w Heroes of Might and Magic V z dodatkiem Dzikie Hordy mamy do wyboru 8 nacji przy czym w każdej po 7 stworów, które jeszcze możemy ulepszyć, a ten akurat dodatek zwiększył liczbę możliwych stworów w mieście danej nacji z 14 do 21, dając możliwość wyboru ulepszenia. Działa to tak: budujemy podstawową budowlę werbowniczą i rekrutujemy podstawowy typ jednostki, gdy ulepszymy budynek mamy do wyboru dwa ulepszenia, każde w czymś lepsze lub gorsze od drugiego. W sumie w grze jest (8*21) 168 rodzajów jednostek! Na dodatek jest jeszcze parę unikalnych, które możemy(przy odrobinie szczęścia)werbować tylko na mapie w specjalnych budowlach. Oczywiście w Heroes of Might and Magic tu akurat V, nie zabraknie widowiskowych czarów jak armagedon czy eksplozja na polu bitwy. Na zachętę wymienię nazwy najpotężniejszych stworów z każdej nacji(w formie podstawowej):
Krasnoludy(Forteca)-Ognisty Smok
Ludzie(Przystań)-Anioł
Demony(Inferno)-Diabeł
Nekromanci(Nekropolis)-Kościany Smok
Orkowie(Twierdza)-Cyklop
Elfy(Sylvan)-Zielony Smok
Mroczne Elfy(Loch)-Smok Cienia
Magowie(Akademia)-Kolos
+ jednostka specjalna, którą spotykamy tylko i wyłącznie na mapie, nie możemy jej rekrutować i jedyny sposób na posiadanie jej to przyzwanie za pomocą zaklęcia: Fenix
Fabuła jest ciekawa, a miasta zrobione bardzo pomysłowo. Wszystko w pięknej szacie grafiki 3D wygląda naprawdę ładnie.
Polecam.
A wy jaką część lubicie najbardziej? Ja część piątą.
Opis w całości został stworzony przeze mnie. Czas abyście wy coś powiedzieli.